29. maaliskuuta 2023

Sukututkimuksen päivä 11.4.2023

Hämeenlinnan sukututkimusseura järjestää yhteistyössä Hämeenlinnan kaupunginkirjaston kanssa sukututkimustapahtuman pääkirjaston Leino-salissa (Lukiokatu 2) tiistaina 11.4.2023 klo 14-19. Tapahtumassa pääsee kansallisen sukututkimuksen päivän kunniaksi tutustumaan kiinnostavaan sukututkimusharrastukseen.

OHJELMA

Klo 14.00-14.30 Tapahtuman avaus ja Hämeenlinnan sukututkimusseuran toiminnan esittely

Klo 15.00-15.30 Miten aloitan perinteisen sukututkimuksen?

Mitä tehdä, kun sukututkimus alkaa kiinnostaa? Mistä kannattaa aloittaa juurien penkominen? Nettikin on pullollaan vaikka mitä, mihin tietoon voi oikein luottaa?

Klo 16.30-17.15 Muistojen Hämeenlinna 

Hämeenlinnakin on ollut teollisuuskaupunki. Pelkästään keskustassa on ollut tupakka-, nahka-, paita-, huonekalu-, makeis-, kenkä-, verka- ja limonadi-tehtaita. Sairiossa tehtiin tulitikkuja, lankarullia ja säilykkeitä. Toimittaja Saila Karpiola kertoo katukuvasta kadonneista tehtaista vanhojen valokuvien ja Muistojen Hämeenlinna –sivuston avulla.

Klo 18.00-18.30 Miten aloitan geneettisen sukututkimuksen?

DNA-testit ja geeniserkut, isä- ja äitilinjat, haploryhmät, osumat, mutaatiot – geneettiseen sukututkimukseen tutustuessa pää menee helposti pyörälle kaikkien termien kanssa. Esityksessä kerrotaan lyhyesti, mistä geneettisessä sukututkimuksessa on kyse.

Lisäksi koko tapahtuman ajan tarjolla sukututkimusneuvontaa.
Tapahtumassa on mahdollisuus ostaa yhdistyksen julkaisuja ja tutustua Hämeenlinnan pääkirjaston sukututkimuskirjallisuuteen.

Aika: tiistai 11.4.2023 klo 14-19
Paikka: Hämeenlinnan pääkirjasto, Leino-sali, Lukiokatu 2

Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin.

Tervetuloa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kirjoita kommenttisi. Se julkaistaan hyväksymisen jälkeen. Kiitos.