Toiminta

Hämeenlinnan sukututkimusseuran lähikoulutuksina järjestettävät kokous- ja esitelmätilaisuudet pidetään Kansallisarkiston Hämeenlinnan toimipaikassa (Aittatie 2, 13200 Hämeenlinna) alkaen klo 17 ja päättyen viimeistään klo 19. Seuran kokous- ja esitelmätilaisuudet ovat pääsääntöisesti kaikille avoimia ja maksuttomia tilaisuuksia, jotka järjestetään yhteistyössä Kansallisarkisto Hämeenlinnan kanssa. Tervetuloa!

Syksystä 2021 alkaen Hämeenlinnan sukututkimusseuran jäsenillä on mahdollisuus osallistua myös muiden sukututkimusyhdistysten järjestämille etäluennoille, jotka järjestetään verkossa sukututkimusyhdistysten yhteistyön merkeissä. Tarkemmat ohjeet yhteistyöluennoille liittymisestä ja muista käytännön seikoista lähetetään erikseen jäsenviesteissä sähköpostitse.

Tapahtumakalenterista näet yhdellä silmäyksellä koko kuukauden tapahtumat.

HUOM! Muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia.


SYKSY 2022

Maanantai 29.8.-12.12. klo 18.00-19.30
Juha Vuorela: Sukututkijan syksy -luentosarja
Yhteensä 16 sukututkimusluennon sarja on tarjolla vain jäsenmaksun maksaneille. Katso luentojen viikottain vaihtuvat aiheet tapahtumakalenterista.

Tiistai 20.9. klo 17-19
FT Tiina Miettinen: Pesti ja palkollisvuosi – Piiat ja rengit pätkätöissä
Sukututkimusyhdistysten yhteistyöluentosarjan järjestävänä tahona on Salon Seudun Sukututkijat. Luento järjestetään vain verkossa.

Tiistai 27.9. klo 18.00-19.30
FT Veli Pekka Toropainen: Käsialaluento
Vanhojen käsialojen verkkokurssi on jäsenetu.

Torstai 29.9. klo 17
Ylitarkastaja Juho Mattila: Perintö ja maa
Mitä lainsäädännössä on säädetty perintökaaresta? Miten se vaikutti mm. maaomaisuuden perimiseen eri aikoina? Mistä asiakirjalähteistä aihetta voi tutkia? Näihin kysymyksiin saadaan vastaus syyskuun esitelmätilaisuudessa.

Tiistai 18.10. klo 18.00-19.30
FT Veli Pekka Toropainen: Käsialaluento
Vanhojen käsialojen verkkokurssi on jäsenetu.

Torstai 27.10. klo 17
Anne Metsäpuro: Geni-ilta
Mikä se Geni oikein on? Miten sitä käytetään - tai kannattaako sitä edes käyttää? Tilaisuudessa tutustutaan tuhansien sukututkijoiden käyttämään Geni-yhteisöpalveluun käytännönläheisellä tavalla ihmetellen, kysellen ja yhdessä oppien.

Torstai 10.11. klo 14-18
Arkistojen päivä
Yhteistyössä Kansallisarkisto Hämeenlinnan ja Hämeenlinnan kaupunginarkiston kanssa järjestettävä tapahtuma, jonka teemana on tänä vuonna "Rauha ja ystävyys".

Tiistai 15.11. klo 18.00-19.30
FT Veli Pekka Toropainen: Käsialaluento
Vanhojen käsialojen verkkokurssi on jäsenetu.

Tiistai 22.11 klo 18-20
FT Veli Pekka Toropainen: Pieksäjäisiä ja pakenevia piikoja – Isäntäväen ja palkollisten väliset suhteet 1600-luvun Turussa
Sukututkimusyhdistysten yhteistyöluentosarjan järjestävänä tahona on Turun Seudun Sukututkijat. Luento järjestetään vain verkossa.

Torstai 1.12. klo 17
FM Mervi Lampi: Sukututkija ja 1900-luvun lähteet
Sukututkija ja alle 100 vuotta nuoremmat asiakirjat - mahdoton yhtälökö? Vanhoihin lähteisiin on nykyään helppo päästä käsiksi, mutta miten tutkia 1900-lukua? Luennolla esitellään viime vuosisadan aineistoja, joita sukututkija voi hyödyntää tutkimuksissaan odotellessaan virkatodistusta seurakunnan keskusrekisteristä saapuvaksi.

Tiistai 13.12. klo 18.00-19.30
FT Veli Pekka Toropainen: Käsialaluento
Vanhojen käsialojen verkkokurssi on jäsenetu.

Ilmaista sukututkimusneuvontaa arkistossa!
torstaina 6.10. klo 16–18
torstaina 3.11. klo 16–18
torstaina 1.12. klo 15–17
Kansallisarkisto Hämeenlinnassa järjestettävissä neuvontatilaisuuksissa saa apuja ja vinkkejä sukututkimusaiheisiin pulmiin. Kokeneet sukututkijat neuvovat sekä perinteiseen, asiakirjapohjaiseen sukututkimukseen että geneettiseen tutkimukseen liittyvissä ongelmissa. Neuvonta on maksutonta ja avoin kaikille sukututkimusta harrastaville eikä siihen tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Geneettinen sukututkimus
Hämeenlinnan sukututkimusseuran DNA-piiri kokoontuu syyskaudella seuraavasti:
torstaina 13.10. klo 17-19
torstaina 17.11. klo 17-19

Kokoontumispaikkana on MAP-kirkon sukututkimuskeskus, Saaristenkatu 16, Hämeenlinna.

DNA-piiriin voi tulla kuka tahansa geneettisestä sukututkimuksesta kiinnostunut, niin aloittelija, pidemmälle ehtinyt alan harrastaja kuin testin teettämistä vielä harkitseva. DNA-piirissä jaetaan tietoa ja vinkkejä geneettisestä sukututkimuksesta ja testitulosten tulkitsemisesta. Vapaamuotoisiin kokoontumisiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, vaan voi tulla niinä kertoina kuin itselle sopii. Tarkemmat tiedot kokoontumisissa käsiteltävistä aiheista löytyvät kotisivuilta ennen ko. kokoontumiskertaa.
Menneet tapahtumatEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kirjoita kommenttisi. Se julkaistaan hyväksymisen jälkeen. Kiitos.