Toiminta

Hämeenlinnan sukututkimusseuran lähikoulutuksina järjestettävät kokous- ja esitelmätilaisuudet pidetään Kansallisarkiston Hämeenlinnan toimipaikassa (Aittatie 2, 13200 Hämeenlinna) alkaen klo 17 ja päättyen viimeistään klo 19. Seuran kokous- ja esitelmätilaisuudet ovat pääsääntöisesti kaikille avoimia ja maksuttomia tilaisuuksia, jotka järjestetään yhteistyössä Kansallisarkisto Hämeenlinnan kanssa. Tervetuloa!

Syksystä 2021 alkaen Hämeenlinnan sukututkimusseuran jäsenillä on mahdollisuus osallistua myös muiden sukututkimusyhdistysten järjestämille etäluennoille, jotka järjestetään verkossa sukututkimusyhdistysten yhteistyön merkeissä. Tarkemmat ohjeet yhteistyöluennoille liittymisestä ja muista käytännön seikoista lähetetään erikseen jäsenviesteissä sähköpostitse.

Tapahtumakalenterista näet yhdellä silmäyksellä koko kuukauden tapahtumat.

HUOM! Muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia.

KEVÄT 2022

Maanantai 10.1.-23.5. klo 18.00-19.30
Juha Vuorela: Sukututkijan kevät -luentosarja
Yhteensä 19 sukututkimusluennon sarja on tarjolla vain jäsenmaksun maksaneille.

Torstai 31.3. klo 16.30 sääntömääräinen vuosikokous
Vuosikokousluento klo 17 alkaen. Ylitarkastaja Juho Mattila esitelmöi aiheesta "Lääninhallitusten diaarit". Hämeenlinnan sukututkimusseuran ja Kansallisarkiston kumppanuusprojektissa vapaaehtoiset ovat ahkerasti digitoineet lääninhallitusten diaareja, jotka tulevat Kansallisarkiston verkkopalvelun kautta kaikkien tutkijoiden vapaaseen käyttöön. Mitä lääninhallitusten diaarit oikein ovat? Miten niitä käytetään? Millaisia asioita sukututkija voi niistä löytää?

Maanantai 11.4. klo 14-18
Sukututkimuksen päivä
Yhteistyössä Hämeenlinnan kaupunginkirjaston (Lukiokatu 2) kanssa järjestettävässä tapahtumassa ohjelmassa on mm. esitelmät perinteisen ja geneettisen sukututkimuksen aloittamisesta sekä sukututkimusneuvontaa. Tule mukaan viihtymään ja hankkimaan itsellesi erinomainen harrastus!

Torstai 28.4 klo 17 alkaen. Ylitarkastaja Susanna Taipale kertoo aiheesta "Kansallisarkiston ajankohtaiset kuulumiset". 
Kansallisarkisto on uusinut verkkopalveluitaan alkuvuodesta 2022. Digitaaliarkistoa ei enää ole, mutta sen tilalla on uusi Astia. Tuomiokirjatietokantaan on tullut lisää kone­luettua aineistoa. Mitä muuta uutta Kansallisarkistoon oikein kuuluu?

Torstaina 5.5. klo 15-18 sukututkimusneuvonta
Kansallisarkisto Hämeenlinnassa järjestettävässä neuvontatilaisuudessa saa apuja ja vinkkejä sukututkimusaiheisiin pulmiin. Kokeneet sukututkijat neuvovat sekä perinteiseen, asiakirjapohjaiseen sukututkimukseen että geneettiseen tutkimukseen liittyvissä ongelmissa. Neuvonta on kaikille avointa ja maksutonta eikä siihen tarvitse ilmoittautua etukäteen.

SYKSY 2022

Maanantai 29.8.-12.12. klo 18.00-19.30
Juha Vuorela: Sukututkijan syksy -luentosarja
Yhteensä 16 sukututkimusluennon sarja on tarjolla vain jäsenmaksun maksaneille.

Syksyn muu ohjelma ilmoitetaan myöhemmin.


Menneet tapahtumatEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kirjoita kommenttisi. Se julkaistaan hyväksymisen jälkeen. Kiitos.