18. kesäkuuta 2022

VOP:n sukututkimuskursseille 2022-2023 voi jo ilmoittautua!

Vanajaveden Opiston lukuvuoden 2022-2023 sukututkimuskurssien ilmoittautuminen avautui tänä vuonna tavallista aikaisemmin, jo kesäkuussa. Nyt kannattaa olla nopea ja varmistaa paikka kiinnostaville kursseille!

Syyslukukausi 2022 aloitetaan perinteisesti sukututkimuksen peruskurssilla, joka sopii ensimmäiseksi sukututkimuskurssiksi aloittelijoille tai kertauskurssiksi heille, joiden sukututkimuksessa on ollut pitkä tauko. Peruskurssi kestää kolme kuukautta.

Syksyn lauantaikurssilla opiskellaan vanhoja käsialoja. Monen toivomalla kurssilla keskitytään erityisesti ns. saksalaiseen kirjoitustyyliin erilaisten harjoitusten ja esimerkkien avulla.

Kevätkauden 2023 pitkänä kurssina on sukututkimuksen jatkokurssi, joka soveltuu erityisesti perusteet hallitseville ja omaa sukuaan tutkineille. Jatkokurssilla saa vinkkejä erilaisista arkistoaineistoista ja esimerkiksi aviottomien lasten tutkimisesta. Kurssiin sisältyy kaksi yhteistä tutkimuskäyntiä Kansallisarkiston Hämeenlinnan toimipaikkaan.

Uutena kurssina ohjelmassa on tuomiokirjat sukututkimuksessa. Viitenä kevätlauantaina tutustutaan oikeuslaitoksen tuottamiin asiakirjoihin, erityisesti käräjäpöytäkirjoihin, niiden kieleen ja vanhoihin käsialoihin. Tavoitteena on oppia löytämään tietoa tuomiokirjoista.

Kaikkien neljän sukututkimuskurssin tarkat tiedot ja ilmoittautuminen löytyy VOP:n kurssisivustolta. Jokaisen kurssin kohdalla on Tutustu lisää -painike, josta pääset lukemaan kurssikuvauksen. Kuvauksesta löytyy myös Näytä kurssin kalenteri -kohta, jonka takaa löytyy kaikki kurssipäivät. Suosittelemme tarkistamaan erityisesti lauantaikurssien tarkat päivämäärät!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kirjoita kommenttisi. Se julkaistaan hyväksymisen jälkeen. Kiitos.