21. marraskuuta 2019

Torstaina 28.11. tapahtuu: neuvonta + esitelmätilaisuus

Hämeenlinnan sukututkimusseuran vuoden viimeinen kokoontuminen on torstaina 28.11.2019 Kansallisarkisto Hämeenlinnassa (Aittatie 2, Hämeenlinna). Ensin tarjolla on ilmaista sukututkimusneuvontaa klo 15-17Huomaa poikkeuksellinen neuvonta-aika! Paikalla on kokeneita sukututkijoita, joilta voi kysyä neuvoa niin perinteiseen kuin geneettiseen sukututkimukseen.

Neuvonnan jälkeen pidettävässä esitelmätilaisuudessa klo 17 alkaen FT, tutkijatohtori Petri Talvitie luennoi aiheesta "Kruununtilojen perinnöksiostot Hämeessä 1700-luvulla".

Esitelmässä käsitellään kruununtilojen perinnöksiostojen syitä ja seurauksia vuosina 1701-1808. Miksi kruununtiloja ryhdyttiin kauppaamaan? Ketkä ostivat tiloja ja mihin hintaan? Missä tahdissa ostot etenivät? Esitelmä keskittyy Hämeeseen, mutta tuloksia verrataan myös koko Suomen tilanteeseen. Lisäksi esityksessä esitellään lähdeaineistoja, joiden avulla on mahdollista päästä käsiksi perinnöksiostoja koskeviin tilakohtaisiin tietoihin 1700-luvun osalta.

Sekä sukututkimusneuvonta että esitelmätilaisuus ovat kaikille avoimia, maksuttomia tilaisuuksia. Ei etukäteisilmoittautumista. Tervetuloa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kirjoita kommenttisi. Se julkaistaan hyväksymisen jälkeen. Kiitos.