9. lokakuuta 2019

DNA-piirissä serkkutestit

Hämeenlinnan sukututkimusseuran DNA-piiri kokoontuu seuraavan kerran torstaina 10.10. klo 17-19. Kokoontumispaikkana on MAP-kirkon sukututkimuskeskus, Saaristenkatu 16 (matala rakennus, jossa on ennen toiminut sähköliike), Hämeenlinna.

Lokakuun tapaamisessa tutustutaan ns. serkkutesteihin, jotka ovat hyvä tapa aloittaa geneettinen sukututkimus. Serkkutesteissä testataan perimää sekä isän että äidin puolelta, ja tuloksena on osumia eli ns. geeniserkkuja.

DNA-piiriin voi tulla kuka tahansa geneettisestä sukututkimuksesta kiinnostunut, niin aloittelija, pidemmälle ehtinyt alan harrastaja kuin testin teettämistä vielä harkitseva. DNA-piirissä jaetaan tietoa ja vinkkejä geneettisestä sukututkimuksesta ja testitulosten tulkitsemisesta. Vapaamuotoisiin kokoontumisiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen eikä sitoutua tulemaan joka tapaamiseen, vaan voi tulla niinä kertoina kuin itselle sopii. Eikä haittaa, vaikket olisi ollut vielä yhdessäkään kokoontumissa - piiriin voi tulla mukaan ihan milloin vaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kirjoita kommenttisi. Se julkaistaan hyväksymisen jälkeen. Kiitos.