7. elokuuta 2019

Kaupunkikävely 7.8.2019

Hämeenlinnan sukututkimusseura järjestää Tuhotut talot, kadonneet kodit - kävelykierroksen keskiviikkona 7.8.2019 klo 17 alkaen.
Hämeenlinnan keskusta koki suuria muutoksia 1950–1970-luvuilla. Muutaman vuosikymmenen aikana merkittävä osa vanhaa kaupunkikeskustaa purettiin ja tilalle rakennettiin uusia toimitiloja yrityksille ja asuntoja kaupunkilaisille. Esimerkiksi Hämeenlinnan torin ympäristöstä ja Raatihuoneenkadulta purettiin sekä vanhoja puutaloja että 1900-luvun alun jugend-kivitaloja.
Tuhotut talot, kadonneet kodit -kierroksella menetetty kaupunkikuva herää henkiin kaupunginmuseon kuva-arkiston materiaalin avulla. Opastuksella tutustutaan mobiililaitteilla kaupungin keskustan merkittävimpiin purettuihin rakennuksiin niiden entisellä paikalla. Opas kertoo puretun rakennuksen historiaa ja valokuvien avulla saadaan käsitys siitä millainen kaupungin keskusta oli menneinä vuosikymmeninä. Ota kierrokselle mukaan oma mobiililaitteesi (iOS tai Android älykännykkä tai padi), niin saat kierroksesta irti enemmän. Museolla on myös muutamia laitteita, joita voi lainata.
Kierros alkaa Museo Skogsterilta klo 17.00 ja kestää reilun tunnin. Saavuthan ajoissa paikalle ja varustaudu sään mukaisesti. Kierrokselle osallistujilta vaaditaan riittävää liikuntakykyä, jotta he kykenevät kulkemaan ryhmän mukana noin kilometrin matkan.
Kierrokselle mahtuu vielä muutama mukaan, joten vaikka et olisi vielä ilmoittautunutkaan, voit liittyä joukkoon. Ryhmän maksimikoko on 30 henkilöä; ennakkoon ilmoittautuneet ja yhdistyksen jäsenet ovat etusijalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kirjoita kommenttisi. Se julkaistaan hyväksymisen jälkeen. Kiitos.