17. syyskuuta 2018

Esitelmä suomalaisista pakolaisista ja maahanmuuttajista Neuvosto-Venäjällä 1918-1939

Hämeenlinnan sukututkimusseuran syyskauden ensimmäinen esitelmätilaisuus on torstaina 20.9. klo 18 alkaen. FT Aimo Ruusunen esitelmöi aiheesta "Suomalaiset pakolaiset ja muut maahanmuuttajat Neuvosto-Venäjällä 1918-1939".

Vuoden 1918 pakolaisten ohella Venäjälle muutti suuri määrä suomalaisia 1920-luvulla ja 1930-luvun alussa työtä etsimään. Tällaisia suomalaisia muuttajia tuli myös Yhdysvalloista ja Kanadasta. 2000-luku on tuonut hyvin paljon uutta tietoa, jota tulee koko ajan lisää internettiin. Monet venäläiset arkistot, Memorial-yhdistykset ym. tahot tarjoavat tietoa ja muita palveluja, joiden käytössä tarvitaan kuitenkin opastusta. Esitelmässä kerrotaan erilaisista lähdeaineistoista, joiden avulla voi selvittää Venäjälle muuttaneiden suomalaisten kohtaloita, sekä opastetaan internet-lähteiden käyttöön.

Tilaisuus järjestetään Kansallisarkisto Hämeenlinnassa (Aittatie 2), ja se on kaikille avoin, maksuton tilaisuus. Tervetuloa!

4 kommenttia:

 1. Löytyykö striimiä, vois täällä pohjoisessakin seurata? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esitelmää ei valitettavasti välitetä verkon kautta, vain paikan päällä pääsee siitä nauttimaan. :) Pyytäkää Aimo Ruusunen sinne pohjoiseen esitelmöimään, hän tulee varmasti mielellään!

   Poista
 2. Neuvostoliitto lienee oikea nimi tälle valtakunnalle noina vuosina.

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kirjoita kommenttisi. Se julkaistaan hyväksymisen jälkeen. Kiitos.