20. heinäkuuta 2014

Yhdistyksen retki Tammelaan 2.8.2014

Tervetuloa Hämeenlinnan sukututkimusseuran kesäretkelle Hakkapeliittatapahtumaan Tammelaan lauantaina 2. elokuuta 2014!

Matkaohjelma:
Klo 10.00 Lähtö Wetterhoffin edestä linja-autolla
       11.00 Saavutaan Tammelan kirkolle, jossa Hakkapeliittatapahtuman avaus
                 ja 30 v sodan väenottonäytös
       12.00 Siirtyminen linja-autolla, väenottomarssilla tai omatoimisesti
                 Mustialaan toritapahtumaan, jossa yhteinen kahvittelu
       14.30 Yleisöluento: Kuningas Kustaa II Adolf
       16.30 Lähtö Mustialasta linja-autolla
   n. 17.30 Saapuminen Hämeenlinnaan

Ohjelmaosuutemme alkaa Tammelan kirkolta, jossa ratsastavat hakkapeliittasotilaat suorittavat väenoton ja suuntaavat ratsukoiden saattamien kuninkaan vaunujen johdolla kohti Mustialaa, entistä kuninkaankartanon pihapiiriä. Tähän marssiin voivat osallistua myös katsojat, matka 1,8 km.
Mustialassa on ainutlaatuinen 1600-luvun markkinatori, jossa on myynnissä käsitöitä, leivonnaisia, yrttejä, saippuaa jne. Kaikki vanhan perinteen mukaan tehtyjä. Lisäksi pääsee tutustumaan erilaisiin työnäytöksiin, jotka opastavat vanhoihin työtapoihin. Esillä on saippuan keittoa, taontaa, ruutiaseammuntaa, köyden punontaa, käsikivillä jauhamista, kehräämistä ja paljon muuta.
Torielämään kuuluu myös muuta monipuolista ohjelmaa - tanssi- ja soittoesityksiä ja luentoja sekä mahdollisuus tutustua sotilaiden leiriin.

Tapahtuman yleisohjelma nähtävissä osoitteessa www.nsaura.fi/Hakkapeliittatapahtuma
Hämeenlinnan sukututkimusseuran järjestämän retken hinta on 20 euroa aikuiselta ja 10 euroa alle 12-vuotiaalta lapselta. Retken hinta sisältää bussikuljetukset, toritullin (pääsymaksu) sekä pullakahvit. Omatoimisesti (omin kyydein) paikalle saapuvilta maksu on 10 euroa/hlö. Maksu peritään käteisellä linja-autossa tai Tammelan kirkolla ja sen yhteydessä jaetaan pääsy- ja kahviliput.

Sitovat ilmoittautumiset Untolle viimeistään torstaina 24.7.2014, mieluimmin jo aikaisemmin. Ilmoittautumisen yhteydessä pyydetään mainitsemaan nimi, jäsenyys, aikuinen/lapsi sekä yhteystieto mahdollisen peruutuksen vuoksi. Matkalle voivat osallistua myös muut kuin yhdistyksen jäsenet. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Retkiterveisin,
Unto Lindén
Varapuheenjohtaja
Hämeenlinnan sukututkimusseura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kirjoita kommenttisi. Se julkaistaan hyväksymisen jälkeen. Kiitos.